Abou Jahjah tegen scheiding religie en staat

BRUSSEL - AEL-leider Dyab Abou Jahjah is tegen de scheiding van religie en staat, is voorstander van de doodstraf voor zware misdadigers en heeft vanuit ethisch standpunt geen probleem met het afhakken van handen van dieven'.
De Nederlandse televisiezender KRO bracht gisteravond in haar programma 'Reporter' een portret van de in België omstreden voorman van de Arabische-Europese Liga.

In een interview zei Abou Jahjah tegen de scheiding van religie en staat te zijn ,,omdat religie een inspiratie kan zijn om een staat te regelen''.

In het interview geeft Jahjah ook toe dat hij gelogen heeft tijdens zijn asielprocedure, waarin hij zich uitgaf voor Hezbollah-leider in de hoop op die manier als vluchteling erkend te worden. ,,Daar klopte niets van'', stelt Jahjah. ,,The usual stuff voor asielzoekers, zou ik zeggen.'' Zijn asielaanvraag werd overigens geweigerd. ,,Ze (Belgische autoreiteiten) geloofden mij niet. En terecht'', voegt hij er aan toe.

Inzake justitie is Jahjah voorstander voor de invoering van de ,,doodstraf voor zeer zware criminelen''. Of hij dan ook voorstander is van het afhakken van handen van dieven, vroeg de KRO-reporter. Het antwoord luidde: ,,ik ben er niet uit. Ik ben geen theoloog. Ik wil mij in deze kwestie verdiepen. Praktisch ligt dat moeilijk, maar als ethisch standpunt heb ik daarmee geen problemen''.

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen