Massale interesse voor Hardcore


Het bekende Hardcorefestival, een organisatie van de vzw De Vort'n Vis, gaat vanmiddag om 13 uur van start. In het wereldje staat dit festival bekend als het grootste underground hardcorefestival in Europa. De buitenlandse interesse is massaal.

De camping bij het jeugdstadion is helemaal volzet met tentjes, motoren en hardcorefans. Geen verrassing want het hardcorefestival vindt in de onmiddellijke buurt, in de Leopold III-laan, plaats. Op die manier willen de organisatoren de geluidsoverlast in de binnenstad tot een minimum beperken.

Deze middag treden groepen op als Good Clean Fun, Caliban, Unconquered, E-150, Endstand, Severance of Retaliate. Morgen, zaterdag 18 augustus, treden o.a. Children of Fall, Circle, Liar, Man vs Humanity, Juliette en Reproach op. Zondag is het de beurt aan o.a. Maximum Penalty, Leiah, Manifesto Jukebox, Concrete, Bloodsport en Kingpin.

Het festivalterrein is 2.700 vierkante meter groot en bevat twee tenten met eet- en drankstandjes.

Een ticket voor een dag kost 600 frank, voor het weekend 1.200 frank.

Naar goede gewoonte houdt De Vort'n Vis ook fuiven in eigen huis. De vzw heeft pas sinds dit voorjaar een nieuwe locatie in de Sint-Jacobsstraat en plant elke avond vanaf middernacht een fuif in de grote zaal achter het café. (BWP  • Info: www.pyrrhus.be of http://vortnvis.net.
  • De podcasts van De Standaard