Delhaize (56 euro)

top 5 Delhaize, Agfa, France Telecom, VW, ArcelorMital

Behaalt operationele winstmarge van bijna 5%, gevoelig meer dan de 3-4% van concurrenten. Zal zijn positie in de VS versterken. Noteert stuk onder faire waarde van 71 euro.

Agfa-Gevaert (3,3 euro)

Verbetering op komst, al kunnen de grondstoffenprijzen op korte termijn roet in het eten gooien. Vraag uit groeilanden en door demografie stijgt. Innovatie en uitbreiding productengamma. Faire waarde 6,5 euro.

France Telecom (15,8 euro)

Favoriete Europees telecomaandeel. Vaste lijnen dalen, maar financieren groei in internettelevisie en in buitenland. Mooi marktaandeel in Afrika: sterkste groeimarkt voor draadloze telefonie. Faire waarde 26 euro.

Volkswagen (105 euro)

Succes te danken aan globale strategie, waardoor VW marktleider is in diverse belangrijke markten in de wereld. Genoeg cash om te investeren en dividend op te trekken. Faire waarde 160 euro.

ArcelorMittal (26 euro)

Toekomst ziet er rooskleurig uit door stijging staalprijzen en vraag. Al blijft het moeilijk om marges te voorspellen. Overname van Baffinland Iron Mines zal belangrijke aanjager van de winst worden. Faire waarde 38 euro.

In het nieuws