Dua: Graaitaks voor alle rijken

BRUSSEL - Groen!-voorzitster Vera Dua vindt dat er niet enkel een zogenaamde graaitaks moet komen voor de toplonen, maar voor alle rijken.
Dua reageert daarmee op het pleidooi van ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw voor de invoering van een graaitaks voor de lonen van topmanagers. In De Morgen zegt De Leeuw dat als de exorbitante lonen van topmanagers niet worden bijgesteld door de werkgevers, de volgende regering een graaitaks moet invoeren.

‘We hebben er geen probleem mee dat mensen die een grote verantwoordelijkheid dragen een fatsoenlijk loon krijgen. Maar er zijn limieten. Het is logisch dat boven een bepaald bedrag het inkomen door de belastingen wordt afgeroomd.’

‘Wij zijn voor een meer globale aanpak’, zegt de Groen!-voorzitster. ‘Wij stellen enerzijds vast dat de hoge inkomens groeien, maar dat anderzijds de armoede toeneemt. Wij pleiten daarom voor een meer rechtvaardige fiscaliteit, waarbij niet alleen de absolute toplonen, maar ook al de rijken extra belast worden.’

Concreet denkt Dua aan een extra belasting voor alle inkomens uit vermogen vanaf 500.000 euro, progressief oplopend naarmate het inkomen stijgt.
Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen