Foto: belga

Sterckx tweede running mate voor Gwendolyn Rutten

De campagne voor de voorzittersverkiezingen bij Open VLD kan stilaan écht van start schieten. Nadat Alexander De Croo zijn kandidatuur aankondigde, met Patricia Ceysens en Vincent Van Quickenborne als running mates, is nu ook het team van Gwendolyn Rutten compleet.
Behalve Dirk Van Mechelen doet ze een beroep op partijcoryfee Dirk Sterckx (63). De naam van de Antwerpenaar dook al eerder op, maar vandaag pas zegde hij toe aan Rutten.

Die noemt hem 'wijs, rustig en ervaren'. Ze motiveert haar keuze met Sterckx' passage op de Melssenstraat, het hoofdkwartier van Open VLD. Na de crisis rond het migrantenstemrecht loste hij in 2004 Karel De Gucht af en werd hij interim-voorzitter. Datzelfde jaar maakte hij plaats voor Bart Somers.

Die korte periode staat nog steeds geboekstaafd als één van de moeilijkste uit de recente geschiedenis van de Vlaamse liberalen. Sterckx is ook sinds 1999 europarlementslid, waar hij zich gespecialiseerd heeft in transport en milieudossiers.

Hij omschrijft Rutten als een 'zeer goede kandidaat'. 'Ze combineert jeugd met ondervinding, en dat is een zeldzame gave'.

Nu moet enkel nog het team rond Marino Keulen vervolledigd worden.
In het nieuws
Niet te missen