'Scheiding CD&V/N-VA is correct verlopen'

Sabine de Bethune, CD&V-fractieleidster in de Senaat, spreekt met klem tegen dat de materiële afwikkeling van de breuk met de voormalige kartelpartner N-VA in de Senaat niet correct zou zijn verlopen.
N-VA-voorzitter Bart De Wever 'wentelt zich in een slachtofferrol en probeert de materiële gevolgen van zijn politieke keuze in onze schoenen te schuiven', zegt de Bethune.

Ze reageert daarop op uitlatingen van Bart De Wever in de krant De Zondag. De Wever verwijt CD&V dat het geen moeite heeft gedaan om werk te maken van een regeling.

N-VA zegde in het weekend van 20 september het vertrouwen in de regering-Leterme op. Twee dagen later stapte de partij uit Vlaamse regering en het kartel werd opgeblazen

'De financiële en praktische gevolgen die N-VA nu aanklaagt, vloeien gewoon voort uit de politieke beslissing die de partij zelf genomen heeft', zegt CD&V.

'We hebben op elk moment en tot op vandaag scrupuleus zowel het kartelakkoord als het Senaatsreglement gerespecteerd. N-VA kan niet van twee walletjes eten: men kan niet politiek uit het kartel stappen om naar de oppositie te gaan en materieel of financieel in het kartel blijven om van de voordelen ervan te genieten. Het is het een of het andere', klinkt het.
Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden