Topingenieur Twitter vertrekt een dag na crash livestream van aankondiging DeSantis

Het hoofd van de Twitter-ingenieurs heeft ontslag genomen een dag na de fout gelopen aankondiging van Ron DeSantis’ presidentscampagne. Het sociale medium crashte meermaals.

‘Na bijna vier ongelofelijke jaren bij Twitter heb ik gisteren besloten om het nest te verlaten’, tweette Foad Dabiri, die de ingenieursafdeling van Twitter leidde. Het nieuws komt amper een dag na de technische problemen bij de aankondiging van de presidentscampagne van de Republikein Ron DeSantis. Hij zou de aankondiging doen in een gesprek met Elon Musk dat live op Twitter te volgen zou zijn. In de twintig minuten dat het kostte om alles operationeel te krijgen, waren honderdduizenden luisteraars weg. Musk zou later zeggen dat ‘de server overbelast was’.

Dabiri zei niet wat de oorzaak van zijn vertrek is, maar hij heeft het wel over de tijd na de overname van het bedrijf door Musk in oktober. ‘Zeggen dat het van bij de start een uitdagende periode was, zou een understatement zijn’, klinkt het. ‘De verandering was gigantisch en snel.’ Sinds de overname ontsloeg Musk zo’n 80 procent van de werknemers. Van de initiële 8.000 werknemers bleven er slechts 1.500 over. Dabiri prijst vooral zijn team, maar hij noemde werken met Musk ook heel erg ‘leerrijk’ en ‘verlichtend om te zien hoe zijn principes en visie de toekomst van het bedrijf vormgeven’.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden