#DeSaster: Twitter crasht tijdens officiële kandidaatstelling voor presidentsverkiezingen Ron DeSantis

Het was op voorhand aangekondigd dat Ron DeSantis, Republikeins gouverneur van Florida, zich officieel kandidaat zou stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen tijdens een audiochat met Twitterbaas Elon Musk. Maar de livestream had woensdag niet het wow-effect waar ze op gerekend hadden doordat het platform meermaals crashte.

Ze zagen er wel nog de positieve kant van in: ‘Er zijn zoveel mensen online waardoor de servers oververhit raken’, zei David Sacks, een durfkapitalist en goede vriend van Musk, terwijl hij woensdag het online evenement probeerde te hosten.

Na 25 minuten technische problemen werd de audiochat hervat met ongeveer 241.000 Twitteraars die meeluisterden.

Failure to launch’, ’Crashed’ en #DeSaster behoorden tijdens de audiochat tot de trending Twitter-topics in de Verenigde Staten.

Tussen de crashes door stak de Amerikaanse president Joe Biden de draak met het wankele verloop van DeSantis’ presidentiële kandidatuur door een oproep tot fondsenwerving te tweeten: ‘Deze link werkt.’

Sinds Musk Twitter in oktober overnam, heeft hij duizenden werknemers ontslagen, onder wie veel ingenieurs die verantwoordelijk waren voor het oplossen van technische problemen.

Huidige en voormalige Twitter-medewerkers vertelden eerder al aan Reuters dat sinds die ontslagen het platform het risico loopt te crashen in tijden van veel verkeer.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden