Zware tornado raast over Arkansas: zeker drie doden en zeshonderd gewonden

Bij de doortocht van een zware tornado in de Amerikaanse staat Arkansas zijn zeker drie mensen gedood. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.

Twee mensen kwamen om in het stadje Wynne, zei gouverneur Sarah Huckabee Sanders tijdens een persconferentie. Een ander dodelijk slachtoffer viel in de hoofdstad Little Rock.

‘Ongeveer dertig mensen zijn naar ziekenhuizen in de stad gebracht’, verklaarde burgemeester Frank Scott van Little Rock.

In het noorden van het land, in het stadje Belvidere, ten westen van Chicago in de staat Illinois, stortte een deel van het dak van een concertzaal in na een storm tijdens een optreden van metalband. Een groot aantal ambulances was ter plaatse, aldus lokale media.

Ongeveer 110.000 mensen zitten zonder stroom in Illinois, 74.000 in Arkansas en 27.000 in Iowa, meldt de gespecialiseerde website PowerOutage.us.

De tornado maakt deel uit van een noodweersysteem dat zich uitstrekt van het zuiden van de Verenigde Staten tot het gebied van de Grote Meren in het noorden. De nationale weerdienst heeft een verhoogd tornadorisico voor het gebied aangekondigd.

Een week eerder kwamen bij een tornado in de staten Mississippi en Alabama minstens 26 mensen om het leven.

Vrijdag bezochten de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill het stadje Rolling Fork in Mississippi, dat bijzonder zwaar werd getroffen door de tornado.

Lees ook

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden