Foto: Reuters

Paus kan ziekenhuis vermoedelijk zaterdag verlaten, op tijd voor Palmzondag

Paus Franciscus (86) zal vermoedelijk op zaterdag het ziekenhuis kunnen verlaten, dat meldt het Vaticaan. De kerkelijk leider zou aan alle feestelijkheden rond Pasen kunnen deelnemen.

De behandeling met antibiotica slaat goed aan, meldt het Vaticaan. Het verwacht dat de kerkleider op zaterdag het ziekenhuis zal kunnen verlaten. Hij zou dan terugkeren naar Santa Marta, zijn verblijfplaats naast de Sint-Pietersbasiliek.

De paus werd woensdag in het Gemelli-ziekenhuis in Rome opgenomen met een bronchitis. Donderdagavond at hij een pizza samen met het medisch personeel, assistenten en veiligheidsagenten, zo meldt het Vaticaan.

Paus Franciscus zou voldoende op krachten gekomen zijn om zondag deel te nemen aan Palmzondag op het Sint-Pietersplein in Rome. Eerder op vrijdag vertelde Giovanni Battista Re, de deken van het College van Kardinalen, aan het Italiaanse persagentschap Adnkronos dat de paus aan alle feestelijkheden rond Pasen zal kunnen deelnemen.

De luchtweginfectie is niet het enige kwaaltje waarmee de 86-jarige kerkelijke leider kampt. Zo kampt de man ook met knie- en heuproblemen en ontstekingen van de dikke darm.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden