Auto van OHL-speler ramt sporthal, aanwezige kinderen komen met de schrik vrij

Sofian Kiyine, profvoetballer bij Oud-Heverlee Leuven, is met zijn auto in een sporthal beland bij een spectaculair ongeval in Flémalle. De kinderen die er trainden, bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde donderdag aan de oevers van de Maas, in de buurt van Flémalle, richting Luik. De Franstalige krant La Dernière Heure schrijft dat het voertuig van de 25-jarige Kiyine, een zwarte Mercedes, volgens ooggetuigen ruim boven de maximale toegelaten snelheid van 90 kilometer per uur reed. Sommigen spraken over 200 kilometer per uur. Na het raken van een rotonde werd de wagen de lucht in gekatapulteerd, doorboorde hij een muur van de sporthal Louis Melin en belandde hij in de sportzaal.

Auto van OHL-speler ramt sporthal, aanwezige kinderen komen met de schrik vrij
Kiyine is buiten levensgevaar. Foto: Belga

‘Op het moment van het ongeval waren er kinderen in het gebouw, maar die gingen net richting de kleedkamers’, zegt schepen van Sport Fabian Pavone. ‘De training was elf seconden ervoor afgelopen. We zijn aan een drama ontsnapt’, beaamt burgemeester Sophie Thémont bij L’Avenir.

Kiyine werd afgevoerd naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar verdere onderzoeken plaatsvinden, aldus een mededeling van OHL. ‘Hij bevindt zich niet in levensgevaar. Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval. De club wacht op meer duidelijkheid over de precieze omstandigheden alvorens verder te reageren.’

De sportzaal biedt onderdak aan minivoetbal-, basketbal-, en gymnastiekclubs, maar zal een tijdlang niet gebruikt kunnen worden. Er zal gezocht worden naar een oplossing voor de sportclubs

Auto van OHL-speler ramt sporthal, aanwezige kinderen komen met de schrik vrij
Rechtsboven het gat in de muur dat de wagen van Sofian Kiyine sloeg. Foto: Steph Pictures

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden