Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Man doodgeschoten in wagen op kruispunt, dader nog niet opgepakt

In de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is woensdagavond een man om het leven gekomen bij een schietpartij op het kruispunt van de Tervurenlaan met de Woluwelaan. Dat meldt het Brusselse parket, dat een moordonderzoek heeft geopend.

‘Woensdagavond rond 21.00 uur werd de politie opgeroepen naar het kruispunt van de Tervurenlaan en de Woluwelaan om tussen te komen voor een persoon die bewusteloos in zijn voertuig lag’, zegt Sarah Durant, woordvoerster van het Brusselse parket.

‘Eenmaal ter plaatse meldden verschillende getuigen dat een tweede voertuig bij de feiten betrokken was en dat er schoten waren gelost. De hulpdiensten werden onmiddellijk ter plaatse geroepen. Na pogingen om de bestuurder te reanimeren, konden zij alleen zijn dood constateren.’

Het Brusselse parket opende een moordonderzoek, maar voorlopig werd niemand opgepakt. ‘Er zijn verschillende onderzoeksdaden bevolen, zoals het verhoor van getuigen, de analyse van camerabeelden en onderzoek door de technische recherche van de federale politie’, aldus Durant.

‘Er werd ook een onderzoeksrechter aangesteld voor moord, net als een wetsdokter en een ballistisch deskundige. Het onderzoek wordt actief voortgezet en in het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar over deze zaak.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden