Foto: Agnes Van Parijs

Wisselvallige donderdag met kans op buien en donder

We krijgen donderdag veel wolken en soms intense buien, met lokaal enkele donderslagen. Aan zee is het droger met mogelijk opklaringen.

Het blijft zacht met maxima tussen 11 en 15 graden, meldt het KMI.

Ook de wind is donderdag goed voelbaar aanwezig, met aan zee en op Ardense hoogten mogelijk rukwinden tot 70 km/u of zelfs iets meer. Komende nacht wordt het tijdelijk droog, maar al snel bereikt een regenzone ons land. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Vrijdag trekt een kleine depressie van de Britse Eilanden via de Noordzee naar Nederland. Het wordt daardoor zwaarbewolkt tot betrokken met vrij veel regen. De maxima liggen tussen 8 en 11 graden, met mogelijk ook rukwinden tot 70 km/u.

Zaterdag blijft het vaak zwaarbewolkt met perioden van soms intense regen. De temperaturen liggen opnieuw tussen 8 en 11 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig.

Zondagochtend is het nog vaak bewolkt met ten zuiden van Samber en Maas mogelijk nog wat lichte neerslag. Geleidelijk verschijnen er soms brede opklaringen en wordt het overal droog. De maxima schommelen tussen 6 en 9 graden.

Ook de eerste week van de paasvakantie belooft vooralsnog weinig lenteweer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden