Tweede fietsongeval aan de Zenne in 24 uur: tienermeisje kan zich nog net vastklampen aan oever

Langs de fietssnelweg F1 in Zemst heeft voor de tweede keer in minder dan 24 uur tijd een fietsongeval plaatsgevonden. Het veertienjarig meisje kon nog net voorkomen dat ze in het water van de Zenne belandde.

De tiener was aan het fietsen op het jaagpad nabij het knooppunt met de Weverstraat in Eppegem (Zemst), toen ze naar eigen zeggen een vlieg in haar oog kreeg en haar evenwicht verloor. Daardoor schoof ze naar beneden. De fiets van het meisje belandde in het water, maar zij kon zich nog net vastklampen aan de richel. Daardoor belandde ze enkel met haar onderbenen in het water.

De opgetrommelde brandweer kon haar en haar fiets naar boven brengen. Het meisje uit Weerde was danig onder de indruk, maar moest niet naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze werd opgehaald door haar ouders.

Het ongeval gebeurde op dezelfde plek waar een veertigjarige vrouw dinsdagnamiddag in de Zenne belandde. Ze geraakte zelf uit het water, maar moest met een mensenketting het schuine talud tussen de rivier en het jaagpad weer opgetrokken worden. Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) van Zemst riep De Vlaamse Waterweg en de provincie na dat ongeval op om versneld werk te maken van een risicoanalyse van de fietssnelweg langs de Zenne. In januari kwam een 25-jarige vrouw om toen ze met haar fiets in de rivier viel. Haar lichaam werd pas weken later gevonden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden