Foto: BELGA

Schouderblessure trekt streep door EK voor Nina Derwael

Geen EK turnen (11 tot 16 april, Antalya - Turkije) voor Nina Derwael. De olympische kampioene blesseerde zich een week geleden op training aan haar schouder.

Een week geleden op training ging het mis voor Nina Derwael. Bij haar afsprong schoot haar bovenarm gedeeltelijk uit de kom (subluxatie). Derwael mag haar schouder nu niet belasten en moet noodgedwongen het Europees kampioenschap toestelturnen aan zich laten voorbijgaan. Er volgt nu een revalidatieperiode waarin de instabiele schouder zal worden behandeld en versterkt.

‘Een blessure is altijd een tegenvaller en komt ook nooit op een goed moment’, zegt een ontgoochelde Derwael. ‘Het is erg jammer, want ik had opnieuw een goed gevoel bij de laatste trainingen. Ik had de wedstrijd in Stuttgart laten schieten om goed voort te werken en bij mijn laatste trainingsoefening haalde ik het niveau dat ik wilde, tot net voor de afsprong dus ... Ik focus me nu op de revalidatie met het oog op de hoofddoelen: het WK in Antwerpen dit najaar en de Olympische Spelen van Parijs.’

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden