Foto: David Japy

Zoete aardappelkoekjes met kruiden

Chef Abdel Alaoui maakt van zoete aardappel iets verfijnd en makkelijk tegelijk: ‘Ik deel de recepten die mijn moeder heeft doorgegeven en die ik me eigen heb gemaakt, die mijn vrouw en kinderen lekker vinden en die ik dagelijks voor mijn dierbaren bereid.’

Ingrediënten voor 6 personen

1 kg middelgrote zoete aardappels

½ bosje koriander, fijngehakt

½ bosje bladpeterselie, fijngehakt

10 blaadjes munt, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 el komijnzaad, geroosterd

50 g kappertjes

50 g kikkererwtenmeel

2 eieren

50 ml leben (Marokkaanse gefermenteerde melk, of neem karnemelk of Griekse yoghurt)

50 g kwark

1 el gerookte-paprikapoeder

olijfoliezout en peper

Bereiding

1. Kook de zoete aardappels 30 minuten in kokend gezouten water. Trek de schil er na het koken af, stamp ze fijn en zet opzij.

2. Doe de helft van de koriander, peterselie, munt en knoflook bij de zoete aardappels en voeg het geroosterde komijnzaad, de kappertjes, het kikkererwtenmeel en de eieren toe.

3. Maak koekjes met een doorsnee van 5 centimeter en een dikte van 5 millimeter. Schenk een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zoete-aardappelkoekjes 2 minuten per kant. Leg ze op een bord.

4. Maak de saus door de leben in een kom te mengen met de kwark, de rest van de kruiden en knoflook en het gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de zoete-aardappelkoekjes.

Foto: David Japy

Recept: Abdel Alaoui

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden