Foto: reuters

Brons voor Loena Hendrickx op WK kunstschaatsen

Loena Hendrickx heeft op het WK kunstschaatsen in het Japanse Saitama een bronzen medaille gehaald. De Japanse Kaori Sakamoto ging met het goud aan de haal. De Belgische Nina Pinzarrone werd elfde.

Loena Hendrickx zette vrijdag een knappe vrije kür neer. De Belgische vicewereldkampioene maakte één slipper op een triple Lutz, maar schaatste voor het overige foutloos. Ze werd door de jury beloond met een score van 138,48 punten. Dat bracht haar totaal op 210,42 punten, haar tweede hoogste score van dit seizoen.

Het goud was voor de Japanse favoriete Kaori Sakamoto, die na de korte kür al aan de leiding stond en uiteindelijk een totaal van 224,61 punten haalde. Zilver was voor de Koreaanse Haein Lee (220,94 punten).

Brons voor Loena Hendrickx op WK kunstschaatsen
Nina Pinzarrone. Foto: reuters

De zestienjarige Belgische Nina Pinzarrone kende een WK-debuut in stijl. Na haar straffe vijfde plek op haar eerste EK eind januari bevestigde de Brusselse in Japan haar kunnen met een goeie korte kür en een vlekkeloze vrije kür. Voor die vrije kür kreeg ze vrijdag 129,74 punten, veruit haar beste prestatie ooit. Het totaal van 191,78 punten was meteen een verbetering van haar persoonlijk record en goed voor een elfde plaats. ‘In het begin van deze nieuwe olympische cyclus zien we hier een ster voor de toekomst’, waren ook de internationale tv-analisten vol lof. Ter vergelijking. Loena Hendrickx debuteerde op het WK van 2017 met een vijftiende plek en 172,82 punten.

‘Kan niet wachten om opnieuw voor zoveel publiek te schaatsen’

En dat terwijl Pinzarrone in het begin van het seizoen een groot deel van haar voorbereiding miste door een dubbele stressfractuur in de rechterheup. ‘Ik ben zo blij met wat ik heb kunnen laten zien. Na mijn zware blessure was ik eigenlijk gewoon al blij dat ik mij kon kwalificeren voor het EK en zelfs het WK. Ik besef nu dat ik in staat ben om te schaatsen voor veel publiek in een van de grootste arena’s ter wereld en ik kan niet wachten om dat opnieuw te doen. Ik ga nu twee nieuwe küren ontwikkelen, want het wordt tijd voor iets nieuws. Ik zal mijn twee huidige küren wel missen. Ik hield er echt van en ik heb ze niet vaak kunnen schaatsen. Nu terug naar school. Al is het een sportschool die ik goed kan combineren met mijn schaatsschema’, vertelde ze.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden