camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

DE DROOMPLEK

De Wever Lodge, Otterlo, Veluwe

Elke week testen we een opvallend hotel, b&b of vakantiehuis. Dorien Knockaert vond het op de Veluwe heerlijk gezellig bij De Wever.

zaterdag 25 maart 2023 om 3.25 uur

 rr


Wat?

De Wever Lodge is een klein hotel aan de rand van het nationaal park De Hoge Veluwe. Het ligt op een duin aan een rustig straatje dat vlak langs de heide loopt. Aan de buitenkant heeft het grotendeels de proporties behouden van het villahotel dat hier al sinds de jaren 30 staat, met een onverharde parkeerstrook ervoor, een weinig aangeharkte voortuin en een ietwat lompe veranda die in Knokke allang zou zijn vervangen door iets chiquers. Maar net doordat dat niet gebeurd is, ziet dit eruit als een droomplek (smeekbede aan de eigenaars: laat het zo!). Binnen is er de jongste jaren wel heel grondig gerenoveerd en gedecoreerd, met veel hout, linnen en sfeerkachels, maar ook hier en daar een vintage lamp of een boekenrek. Tijdens mijn verblijf moest ik aldoor aan de website van Zara Home denken, waaruit je mag afleiden dat het interieur niet uiterst origineel is, maar dat het wel fijn aanvoelt.


Waarom?

De ligging is top: vanaf het terras kijk je uit over een uitnodigend stuk heide en je hebt het straatje maar over te steken om te beginnen aan een korte, bewegwijzerde wandeling die ideaal is om de omgeving te verkennen. Enkele kilometers verderop wacht het Kröller-Müllermuseum, bekend om zijn grote verzameling Van Goghs, zijn royale beeldentuin en zijn uitgestrekte domein – hier pendel je met deelfietsjes tussen de paviljoenen. Wij hadden bovendien tijd om (op een halfuur autorijden door het groen) ook het nationaal park Veluwezoom te verkennen, waar een schitterende mountainbikeroute 45 kilometer lang door bos, heide en duinen voert. Dit is misschien wel de allerfijnste manier om de Veluwe te zien, met vrolijk slingerende bospaadjes die uitmonden in schilderachtige stukken heide, en nergens een bungalowpark in beeld. Heb je zelf geen geschikte fiets, dan kunnen de mensen van De Wever je helpen om er een te huren.


 rr

 rr


Waarom nog?

Ook het hotel zelf is charmant en vooral heel hartelijk: we worden ontvangen met kopjes masala chai en zijn meteen verkocht voor de huisstijl van De Wever, die het midden houdt tussen gezellig, classy en een heel klein beetje hip (nooit gedacht dat we op een dag zoiets over De Wever zouden schrijven). Het interieur helpt daarbij, maar het is ook bijkomstig: zelfs als deze villa was volgepropt met polyester zitzakken, zou het personeel er iets fijns van maken. Knap hoe het hele team schijnbaar moeiteloos met dezelfde genereuze schwung en savoir-vivre werkt.


Is er dan echt niks op aan te merken?

Twee avonden na elkaar aten we in het restaurant van het hotel, omdat we ons niet konden voorstellen dat we in de buurt iets zouden vinden waar het even leuk is. De kaart duwt ons daarbij twee keer in dezelfde formule: ze draait rond voor-, hoofd- en nagerechten die bedoeld zijn om in een driegangenmenu te eten, en die heel restaurantig zijn uitgevoerd. Allemaal behoorlijk, met vegetarische en lichte opties ertussen, maar voor gezelschappen met jonge kinderen lijkt het me niet ideaal, en ook deze 44-jarige flinke eter had liever wat losser gedineerd: een grote salade, een fancy burger, een flammkuchen of een assortiment mezze, ik zeg maar iets. Al snap ik ook dat er genoeg omzet gedraaid moet worden om al dat uitstekende personeel te betalen, en dat een driegangenmenu het dan wat vlotter doet aantikken.

Afgezien van dat ene gemis is dit hotel een allemansvriend. Oma’s, opa’s, neefjes, vriendinnen, collega’s of romantische dates, allemaal zou ik ze er mee naartoe nemen als mijn budget dat toeliet, en ik zou er evengoed een paar dagen willen zitten met een grote stapel lectuur en dat hele smaakvol opgedekte tweepersoonsbed voor mij alleen. Een klein dilemma wel: wij sliepen in kamer 11, de suite met het mooiste uitzicht en een breed privébalkon, maar ook gelegen boven het restaurant, met beperkte akoestische isolatie. Wil je een stille avond, dan boek je waarschijnlijk het best een van de vrijstaande cottages (voor 2 tot 4 personen) in de tuin.


Hoeveel?

Overnachten kan vanaf ongeveer 200 euro per nacht, ontbijt inbegrepen.


De Wever Lodge
Onderlangs 35, Otterlo, Nederland

Weverlodge.nl


Op zoek naar een andere Droomplek? We hebben alle hotels in een handig overzichtskaartje gebundeld: standaard.be/droomplekAangeraden

Niet te missen