Foto: Getty Images
media

BBC vraagt journalisten om Tiktok van gsm te halen

De Britse openbare omroep BBC heeft aan haar personeelsleden gevraagd om TikTok van hun bedrijfs-gsm te verwijderen om veiligheidsredenen. ‘We raden niet aan om TikTok te installeren op een toestel van de BBC tenzij daar een gegronde reden voor is. Als je TikTok niet nodig hebt voor het werk, dan moet de app verwijderd worden’, zo meldt de BBC volgens The Guardian in een interne mededeling aan het personeel. BBC-personeelsleden die hun privé-gsm gebruiken voor het werk en TikTok op dat toestel geïnstalleerd hebben, moeten hierover overleggen met de IT-dienst van de omroep.

Met de mededeling verscherpt de Britse openbare omroep haar houding tegenover TikTok. De omroep heeft sinds een jaar een eigen account op TikTok, omdat ze via de Chinese app een jonger publiek hoopt te bereiken.

Steeds meer regeringen en overheidsinstanties verbieden Tiktok op werktelefoons omdat ze bang zijn voor spionage. De regel geldt intussen ook voor ambtenaren van de federale en Vlaamse overheden. Tiktok is eigendom van het Chinese ByteDance, dat samenwerkt met de Chinese inlichtingendiensten.

Lees ook

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden