Zwaar ongeval met minibus in Antwerpen: bestuurder overleden, zestien inzittenden gewond

In Antwerpen is zondagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een minibus. De bestuurder kwam om, de andere inzittenden raakten gewond.

Dat meldt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Het ongeval gebeurde rond 3.30 uur op de Kolonel Silvertopstraat aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg en de Sint-Bernardsesteenweg. Dat is vlak bij de afrit van de E34 aan het Zuid en het Kiel.

De minibus met Britten aan boord reed met een hoge snelheid toen de bestuurder in de bocht de controle over het stuur verloor. De minibus zou even daarvoor een lichte aanrijding met een wagen gehad hebben. De bestuurder van die wagen reed achter de bus aan, die er aan hoge snelheid vandoor ging. De chauffeur van de minibus verloor daarop de controle over het stuur en botste tegen een paal, waarna de bus op zijn zij belandde.

De 67-jarige bestuurder overleefde het ongeval niet. De andere inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Een 15-jarige raakte zwaargewond en verkeerde in levensgevaar, de andere inzittenden liepen lichte(re) verwondingen op.

De bestuurder van de wagen verkeerde in shock en werd door de politie mee onder de slachtoffers gerekend.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen