Foto: BELGA

Slap Club Brugge gaat onderuit tegen KV Kortrijk

Club Brugge heeft zaterdag zijn zevende competitienederlaag van het seizoen geleden. Blauw-zwart ging tegen Kortrijk met 1-0 onderuit. Kortrijk doet onderaan een gouden zaak.

Scott Parker is nog niet eens vertrokken uit Knokke, maar het effect van de trainerswissel lijkt alweer uitgewerk bij Club Brugge. Een veel te slap Club verloor nu ook in de tweede match onder de nieuwe coach Rik De Mil.

Club begon nog gretig aan de partij in het Guldensporenstadion, maar al snel nam de thuisploeg het commando over. Kortrijk zette druk en werd op het halfuur beloond met het openingsdoelpunt. Kadri werd niet opgepikt door de Brugse defensie en krulde de bal van buiten de zestien in de verste hoek, 1-0. Club reageerde met een dot van een kans voor Buchanan, maar die stuitte op Vandenberghe. Ook Vanaken kwam in het slot van de eerste periode nog dichtbij de gelijkmaker, maar de kapitein van Club miste zijn schot.

Na de pauze kregen de bezoekers het initiatief in de schoot geworpen, maar ze deden er weinig mee. Coach De Mil wisselde vooraan Jutgla voor Yaremchuk, maar de Oekraïner miste al meteen een huizenhoge kans. Het was een zeldzaam hoogtepunt in de tweede helft. Met Romeo Vermant, zoon van Sven, en Chemsdine Talbi, debuteerden twee spelers van Club NXT, maar ook zij konden de bakens niet verzetten. In blessuretijd leek de gelijkmaker even toch nog op het bord te komen, maar een treffer van Onyedika werd afgekeurd na een duidelijke duwfout van Odoi. Eindstand: 1-0.

Door de nederlaag kan Gent zondag over Club Brugge naar de vierde plaats wippen. De Buffalo’s ontvangen in eigen huis Eupen. Kortrijk loopt voorlopig zes punten uit op Oostende, dat op de eerste degradatieplaats staat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen