Foto: bfm

Nieuw Antwerps drugsgeweld - Gevel van restaurant beschadigd

Een hevige explosie heeft zaterdagnacht aanzienlijke schade aangebracht aan de gevel van de Aziatische snackbar Wok & Chicken Style, in de Jules Moretuslei in Wilrijk.

Buurtbewoners schrokken rond 2.40 uur op van een zware explosie, zo vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns: ‘We vermoeden dat onbekenden een explosief tot ontploffing hebben gebracht. De voordeur van het pand is beschadigd en er is ook schade aan een voertuig en enkele woningen aan de overkant van de straat’, aldus Bruyns

DOVO, het gerechtelijk lab, de lokale recherche en de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse om het onderzoek te voeren. Er werd een ruime veiligheidszone ingesteld onder meer voor sporenonderzoek.

‘De context en omstandigheden worden onderzocht’, zegt Bruyns. ‘De piste dat het opnieuw om een aanslag binnen het drugsmilieu gaat, is natuurlijk de meest voor de hand liggende. Niemand raakte gewond. Er kwam wel een ziekenwagen ter plaatse voor iemand die ernstig onder de indruk was van de feiten.’

Het restaurant dat werd geviseerd zou eigendom zijn van een Bosnische zakenman uit Schilde, die geen onbekende is voor politie en justitie wegens vermoedelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Nieuw Antwerps drugsgeweld - Gevel van restaurant  beschadigd
Foto: bfm

.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen