Foto: Koen Bauters
Festival

Weer Jazz Middelheim vanaf 2024

Na Gent Jazz is ook Jazz Middelheim gered. Vanaf 2024 krijgt Antwerpen opnieuw een jaarlijks jazzfestival met internationale reputatie. De stad Antwerpen en de VRT slaan daarvoor de handen in elkaar.

Eind vorig jaar raakte het faillissement van de koepelorganisatie boven Gent Jazz en Jazz Middelheim bekend. Financieel wan­beheer was daar de oorzaak van. Gent Jazz kon al snel een doorstart aankondigen voor het festival op de Bijlokesite, en heeft intussen de affiche voor deze zomer zo goed als rond. Bij de aankondiging liet de overnemer, concertorganisator Greenhouse Talent, weten dat het ‘de tijd, noch de ambitie had’ om in een nieuw verhaal voor Jazz ­Middelheim mee te stappen.

Omdat de VRT eigenaar is van de licentie, lag de bal in het kamp van de openbare omroep. Die sloot intussen een overeenkomst met de stad Antwerpen voor ‘een ambitieus toekomstplan’.

Beide partijen gaan voor de programmatie van het meerdaagse festival de komende tijd op zoek naar een derde partner. Het is ook de ambitie om de jazz­community in Antwerpen te ­versterken.

De eerste editie van Jazz ­Middelheim vond plaats in 1969 in het Middelheimpark. Daarna verhuisde het festival naar Park Den Brandt.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden