Foto: AFP

‘The Wire’-acteur Lance Reddick onverwachts overleden

Lance Reddick, bekend van tv-reeks The Wire en de John Wick-filmreeks, is op zestigjarige leeftijd overleden.

Volgens Amerikaanse media is Lance Reddick op vrijdagochtend gestorven in zijn woning in Los Angeles. Het nieuws werd intussen bevestigd door zijn management. Naar verluidt zou hij een natuurlijke dood zijn gestorven.

Reddick werd vooral bekend van zijn rol van de politiecommissaris Cedrick Daniels in de HBO-hitreeks ‘The Wire’. Hij speelde dat personage er vijf seizoenen lang. Ook speelde hij mee in de serie ‘Fringe’.

Daarna vergaarde hij bekendheid als ‘Charon’, de conciërge van het Continental Hotel, een prominente plaats in het universum van de John Wick-actiefilms met Keanu Reeves. De vierde film van die franchise komt eind deze maand in de zalen. Reddick was al in de weer voor een promotour van de film.

De release van de film, die werd opgenomen in 2021, werd met een jaar uitgesteld omwille van de coronapandemie. Filmstudio Lionsgate heeft al aangekondigd dat er ook een vijfde film komt.

Reddick had twee kinderen, samen met zijn ex-vrouw Suzanne Yvonne Louis. Op het moment van zijn overlijden was hij getrouwd met Stephanie Reddick. Samen hadden zij geen kinderen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden