Brandnetelsoep
David Van Steenkiste legt in Herbas het wat en hoe uit van eetbare bloemen, en kon een aantal chefs overtuigen die te verwerken in gerechten. Voor deze brandnetelsoep pluk je best jonge netels, en gebruik je vooral de zachte, bovenste bladeren, die geven de minst bittere smaak af.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 liter groentebouillon
400 g brandnetels
100 g watermunt (of gewone munt)
3 eetlepels zure room
Peper en zout
1 limoen
Madeliefbloempjes en wilde kruiden
Hazelnootolie
Bereiding
1. Breng de groentebouillon aan de kook. Spoel de brandnetels en
de watermunt en voeg ze toe aan de bouillon.
2. Laat 2 minuten doorkoken en mix de massa fijn met een staafmixer.
Voeg de zure room toe en kruid met peper, zout en wat limoensap.
3. Werk af met madeliefbloempjes, wilde kruiden en enkele druppels
hazelnootolie.
Recept: David Van Steenkiste
Foto: Pieter D’Hoop
Lees ook