Brandnetelsoep

David Van Steenkiste legt in Herbas het wat en hoe uit van eetbare bloemen, en kon een aantal chefs overtuigen die te verwerken in gerechten. Voor deze brandnetelsoep pluk je best jonge netels, en gebruik je vooral de zachte, bovenste bladeren, die geven de minst bittere smaak af.

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 liter groentebouillon

400 g brandnetels

100 g watermunt (of gewone munt)

3 eetlepels zure room

Peper en zout

1 limoen

Madeliefbloempjes en wilde kruiden

Hazelnootolie

Bereiding

1. Breng de groentebouillon aan de kook. Spoel de brandnetels en

de watermunt en voeg ze toe aan de bouillon.

2. Laat 2 minuten doorkoken en mix de massa fijn met een staafmixer.

Voeg de zure room toe en kruid met peper, zout en wat limoensap.

3. Werk af met madeliefbloempjes, wilde kruiden en enkele druppels

hazelnootolie.

Recept: David Van Steenkiste

Foto: Pieter D’Hoop

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden