Foto: ANP/Marcel Van Hoorn

Moeder die samen met zoon spoorloos verdween, dood teruggevonden net over de Nederlandse grens

De vrouw (38) die een maand geleden samen met haar zoontje (5) spoorloos verdween uit Oupeye, is deze woensdag dood aangetroffen net over de Nederlandse grens. Dat is bevestigd aan onze redactie. Haar zoontje werd eerder al dood teruggevonden.

Een maand geleden, op donderdagavond 23 februari, verdween Fatma Bayram (38) met haar zoontje Nail in Oupeye na een ruzie met haar echtgenoot. De vader stond diezelfde avond al ongerust aan het politiekantoor. Hij zocht zijn vrouw en had haar wagen teruggevonden aan de kade van de Maas in Wezet. Haar gsm en sleutels lagen nog in de auto.

Meteen werd een grote zoekactie opgestart in de regio, met boten, duikers en speurhonden. De ochtend daarop, om 8.55 uur, werd het lichaam van het jongetje teruggevonden in het water ter hoogte van de stuwdam van Lieze. Hij stierf door verdrinking.

Opgespoord

Van de moeder was geen spoor. Het parket van Luik verspreidde daarop een opsporingsbericht en benadrukte toen dat alle pistes onderzocht werden, waaronder ook die van een ongeval. Het gezin was niet bekend bij de politie.

Over het lot van de moeder is nu meer duidelijkheid. De vrouw werd woensdagmiddag dood gevonden in het water in Maastricht, zo’n vijftien kilometer ten noorden van de plaats waar haar auto werd aangetroffen. Volgens de Nederlandse politie werd rond 14 uur een lichaam gevonden in de buurt van de Stenen Wal.

Vermoed wordt dat de moeder op donderdag al met haar zoon in het water belandde, en dat ze allebei toen overleden zijn. Haar lichaam moet daarna door de rivier zijn meegesleurd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden