Foto: AFP

Amerikaanse overheid vraagt moederbedrijf Tiktok om app te verkopen

De Amerikaanse regering heeft het Chinese bedrijf ByteDance laten weten dat als het Tiktok niet verkoopt, de populaire app mogelijk zal worden verboden in de Verenigde Staten. Dat melden verschillende Amerikaanse kranten en het bedrijf bevestigde het nieuws.

De app wordt door sommige beleidsmakers in westerse landen als een bedreiging gezien vanwege de band met China. Naar aanleiding van het neerhalen van een mysterieuze Chinese ballon boven de VS, speelt het idee weer op om Tiktok te bannen. ByteDance heeft altijd ontkend dat de Chinese overheid gegevens van Tiktok-gebruikers kan raadplegen.

Het bedrijf beweert dat het afstoten van Tiktok bovendien niets zou veranderen aan de datastromen en zegt hieromtrent zelf maatregelen uit te rollen, zoals verificaties door derden. Tiktok telt ruim 100 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten.

In de zomer van 2020 probeerde toenmalig president Donald Trump Tiktok al te verbieden of te laten overnemen door een Amerikaans bedrijf. Dat mislukte door juridische bezwaren.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden