Foto: AP

Facebook-moeder Meta schrapt nog 10.000 banen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, heeft een tweede ontslagronde in enkele maanden tijd aangekondigd. Er zullen zowat 10.000 banen verdwijnen, meldt de website van Meta. Voorts worden 5.000 vacatures die nog niet waren ingevuld, geschrapt.

In november schrapte Meta al eens 11.000 jobs (of 13 procent van het personeel) om efficiënter te werken. Toen kwamen de ontslagen als een verrassing, maar ditmaal is dat niet het geval. Ceo Mark Zuckerberg noemde 2023 ‘het jaar van de efficiëntie’ en daar werd ook intern op gehamerd.

In een nieuw bericht zegt Zuckerberg dinsdag dat de ingrepen nodig zijn om ‘de financiële prestaties in een moeilijke omgeving te verbeteren zodat we onze langetermijnvisie kunnen uitvoeren’. Er is sprake van het annuleren van projecten met lage prioriteit, van minder aanwervingen en van het schrappen van managementsniveaus.

Eerder op de dag werd al bekendgemaakt dat Meta de mogelijkheden rond NFT’s (non-fungible tokens, red) op zijn diensten Instagram en Facebook zal afbouwen.

Lees ook

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden