Foto: AP

Meisjes van 12 en 13 bekennen moord op Duitse Luise

In Duitsland zijn twee tienermeisjes opgepakt op verdenking van de moord op een 12-jarig meisje dat zaterdag was verdwenen. Volgens de politie kenden ze het slachtoffer, en hebben ze de moord al bekend. De twee zijn nog te jong om berecht te worden.

De 12-jarige Luise uit Freudenberg, een dorpje op zo’n 80 kilometer ten oosten van Keulen, had zaterdag een bezoekje gebracht aan een vriendinnetje. Daar was ze omstreeks 17.30 uur vertrokken, maar het meisje was vervolgens nooit thuisgekomen.

Haar ouders brachten de politie op de hoogte van de onrustwekkende verdwijning, en er werd een grootschalige zoekactie opgestart. Die concentreerde zich op een stuk bos tussen de twee huizen, waar het levenloze lichaam van het meisje zondag teruggevonden werd nabij een fietspad.

De omstandigheden van het overlijden waren op dat moment nog onduidelijk, maar er werd wel een moordonderzoek opgestart. Maandag bleek uit een autopsie dat Luise op gewelddadige wijze om het leven was gekomen: er werden ‘talrijke’ messteken aangetroffen. Dinsdag werden dan twee verdachten opgepakt: twee tienermeisjes van 12 en 13 jaar oud. Ze zouden het slachtoffer kennen, maar er is niet meegedeeld hoe.

Op een persconferentie liet het openbaar ministerie weten dat we ‘er moeten van uitgaan dat het misdrijf door twee kinderen is begaan’. Er zouden geen andere betrokkenen zijn. De meisjes zijn overgedragen aan de dienst jeugdzorg. Maar omdat de verdachten nog geen 14 zijn, kunnen ze niet berecht worden en zijn er wellicht ook geen strafrechtelijke gevolgen, aldus de hoofdofficier van Justitie.

Lees ook

Bron: Die Welt, Bild

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden