Foto: AFP

Primeur voor Europa: tyrannosaurus rex onder de hamer

Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een tyrannosaurus rex geveild, zo heeft het Zwitserse veilinghuis Koller zaterdag bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang en moet volgens een voorzichtige schatting 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling is op 18 april.

‘Het skelet genaamd Trinity is een van de spectaculairste nog bestaande T-rexskeletten, een goed geconserveerd en schitterend gerestaureerd fossiel’, aldus het veilinghuis in Zürich. Het is voor de derde keer ooit dat een T-rex onder de hamer gaat.

Meer dan de helft van het skelet van Trinity is samengesteld uit botten van drie verschillende T-rex-exemplaren die tussen 2008 en 2013 zijn gevonden in de noordwestelijke staten Montana en Wyoming in de Verenigde Staten, zo staat in de verkoopcatalogus. Tot nu toe zijn wereldwijd slechts 32 volwassen T-rexen teruggevonden, blijkt uit een studie die in 2021 in het wetenschappelijke tijdschrift Nature werd gepubliceerd. De tyrannosaurus rex is een van de grootste roofdieren die op aarde heeft geleefd.

In oktober 2020 bracht het skelet van een T-rex in New York bij een veiling een recordbedrag van 31,8 miljoen dollar (27 miljoen euro) op.

Primeur voor Europa: tyrannosaurus rex onder de hamer
Foto: AFP
Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden