camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

belpop

Paul Michiels en Jan Leyers trekken stekker uit Soulsister

Paul Michiels en Jan ­Leyers zetten een punt achter hun band Soulsister. Dat zei ­Michiels gisteren op Radio Nostalgie. Het duo vormde sinds 1986 een van Vlaanderens meest succesvolle muziekbands.

vrijdag 10 maart 2023 om 3.25 uur

Jan Leyers en Paul Michiels.  Nattida-Jayne Kanyachalao

‘Jan gaat opnieuw tv-werk doen en ik ga opnieuw solo’, zei Paul ­Michiels bij Luk Alloo op Radio Nostalgie. Vanaf de zomer stoppen hij en Jan met optreden.

Michiels hoopt in het najaar weer solo op het podium te staan, na de release van zijn nieuwe ­single. ‘Ik breng vier nummers uit. Ik ben helemaal terug. Ik kan niet stoppen’, besloot hij.

Succes tot in VS

Michiels en Leyers richtten in 1986 Soulsister op, om twee jaar later door te breken met de single ‘The way to your heart’. Tot in de ­Verenigde Staten boekte het duo succes. Ook het tweede album groeide in 1990 uit tot een van de succesvolste platen in de Belgische popgeschiedenis.

Hun compilatiealbum The way to your heart zou hun allerlaatste zijn, kondigde het duo in 1997 aan. Hun wegen scheidden hier voor het eerst. Paul begon zijn solo­carrière uit te bouwen, terwijl Jan zijn doorbraak maakte op televisie. Enkele ­jaren later vonden ze de weg naar ­elkaars hart terug en begonnen ze ­opnieuw op te treden. (ld)

Aangeraden

Niet te missen