Foto: rr

Podcast Letteren | Waarom Tom Lanoye een grote kanshebber is voor de Boon

Wie wint de tweede editie van de Boon, de Vlaamse literatuurprijs? In deze podcast stellen we u wekelijks op vrijdag de vijf genomineerden voor. Deze aflevering gaat over De draaischijf van Tom Lanoye

 

In De draaischijf brengt Lanoye drie levens samen in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat van Alex Desmedt, die het tot invloedrijke theaterdirecteur heeft geschopt en voor moeilijke keuzes wordt gesteld, zijn vrouw Lea, steractrice van Joodse afkomst die haar carrière abrupt afgebroken ziet, en Alex’ broer Rik: een componist en dirigent die voluit voor de collaboratie kiest.

Bij de Boon 2023 hoort ook een publieksprijs. Wie die krijgt, beslist u. Stemmen voor uw favoriete boek kunt doen via standaard.be/deboon.

VOLG DS LETTEREN OP:

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?
podcast@standaard.be

CREDITS
Gasten Marjan Justaert en Bart Brinckman | Presentatie en redactie Guinevere Claeys| Audioproductie en Muziek Niels De Keukelaere | Chef podcast Bart Dobbelaere

OVER DEZE PODCAST
In DS Letteren praat Guinevere Claeys elke vrijdag met haar gasten over een boek dat werd genomineerd voor de literatuurprijs de Boon 2023.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen