Foto: Walter Saenen

32-jarige man niet langer in levensgevaar nadat hij werd neergeschoten op straat in Hoboken

In het Antwerpse Hoboken is woensdagnamiddag een 32-jarige man op straat neergeschoten. Het slachtoffer zou in de borst geraakt zijn, hij raakte zwaargewond maar is intussen buiten levensgevaar.

De 32-jarige M.B. - een buurtbewoner - liep volgens informatie van de Gazet van Antwerpen samen met een ouder familielid door de Draaiboomstraat in Hoboken toen hij benaderd werd door een onbekende die een wapen trok en verschillende schoten loste. Er zou twee keer op de borst van het slachtoffer geschoten zijn, zo bevestigen verschillende bronnen. Het slachtoffer werd door het familielid naar het ziekenhuis gebracht. Hij is intussen buiten levensgevaar.

De politie stelde een perimeter in op de plaats van de schietpartij. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse en met een explosievenhond werd gezocht naar eventuele munitie. De dader van de schietpartij is na de feiten op de vlucht geslagen en werd nog niet gearresteerd.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord.

Over het motief en de context van de schietpartij is nog geen duidelijkheid. Een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht. Het slachtoffer had een tijdlang een frituur in de buurt, zijn ouders wonen vlak bij de plaats van de schietpartij.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden