Foto: AP

Musk denkt dat verlieslatend Twitter na maart weer break-even draait

Twitter verdient tussen april en juni van dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer net zoveel geld als het uitgeeft. Dat heeft eigenaar Elon Musk dinsdag gezegd op een door zakenbank Morgan Stanley georganiseerde conferentie in San Francisco.

Morgan Stanley is een van de zakenbanken die Musk heeft geholpen de Twitter-deal te financieren.

Musk benadrukte dat de schuldenlast van Twitter vrij hoog is nadat hij het sociale media bedrijf afgelopen oktober heeft overgenomen. De kosten voor het aflossen ervan zijn jaarlijks ongeveer 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro), ongeveer evenveel als wat er aan geld binnenkomt.

Zonder zijn kostenbesparingen zou Twitter ‘binnen de vier maanden’ failliet gegaan zijn, aldus Musk. Sinds hij het bedrijf leidt, zijn meer dan 3.750 werknemers ontslagen, worden leveranciers en verhuurders niet meer betaald en is fors gesnoeid in de kosten van cloud-opslag.

De miljardair liet verder weten dat het bedrijf zich op dit moment met name richt op het binnenhalen van adverteerders, die door alle commotie rondom de overname massaal vertrokken zijn. Hij zei het ‘verrassend’ te vinden dat Twitter zo weinig geld verdient, gezien alle aandacht die het bedrijf krijgt.

Dinsdag werd eveneens bekend dat de Amerikaanse toezichthouder FTC interne documenten van Twitter wil inzien, omdat het vermoedt dat het bedrijf financiële afspraken, die gemaakt zijn na de massaontslagen, niet kan nakomen. Ook maakt de marktwaakhond zich zorgen over de privacy van gebruikers van het sociale medium.

Lees ook

Bron: The New York Times

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden