Recept
Kruidige chocolademelk
Een kop chocolademelk fleurt helemaal op met een frisse vleug kardemom. We combineren hier donkere chocolade met een heleboel specerijen om een drankje te brouwen dat verwarmt en opkikkert.
VOOR 1 GROTE KOP
● 25 g zwarte chocolade met minstens 70% cacaogehalte
● ⅛ tl kardemompoeder
● ⅛ tl gemberpoeder
● ⅛ tl kaneelpoeder
● ⅛ tl chilipoeder (optioneel, als je houdt van pikant)
● 1 steranijs
● Een snuf zout
● 1 el zoet (honing, esdoornsiroop of suiker, mag je ook weglaten als je niet houdt van zoet)
● 250 ml (plantaardige) melk
BEREIDING
1. Voeg alle specerijen toe aan de melk en laat vijf minuutjes zacht pruttelen. Roer af en toe, zodat de melk zeker niet aan de bodem gaat plakken.
2. Haal de steranijs uit de melk en voeg de chocolade en het zoetmiddel toe. Laat even doorkoken, terwijl je roert met een garde tot alle chocolade goed is opgelost.