camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

tech

Apple ziet opnieuw directeur vertrekken

maandag 6 maart 2023 om 3.25 uur

Michael Abbott, die verantwoordelijk was voor cloudinitiatieven als iCloud, voegt zich bij de groeiende lijst van directeurs die Apple eind vorig jaar en begin dit jaar de rug hebben toegekeerd. Dat meldt persbureau Bloomberg, dat van ­ingewijden heeft vernomen dat ­Abbott in april opstapt.

Als vicepresident ‘cloud engineering’ van Apple is Abbott ook ­belangrijk geweest voor diensten als iMessage en FaceTime. Zijn verantwoordelijkheden zouden overgenomen worden door Jeff Robbin, die eerder werkte aan iTunes en binnen het bedrijf een grote naam is. Apple weigerde aan Bloomberg commentaar te geven.

In januari vertrok Peter Stern bij Apple. Net als Abbott stond hij ­bekend als luitenant van diensten-chef Eddy Cue. Stern leidde onder andere de afdeling die verantwoordelijk is voor abonnementen van Apple TV+ en Apple News. Stern werd voor zijn vertrek nog gezien als mogelijke opvolger van Cue.

Verder heeft de techreus uit ­Cupertino onlangs bestuurders verloren die verantwoordelijk waren voor de webwinkel, informatie­systemen en industrial design.

Apple verkeert net als andere grote techbedrijven in woelig ­water. Het zag in het laatste kwartaal van 2022 voor het eerst sinds 2019 zijn kwartaalomzet dalen (-5,49 procent op jaarbasis) en miste voor het eerst sinds 2016 de winstverwachting van analisten. (belga)

Aangeraden

Niet te missen