Foto: lmd

Fietser (13) raakt levensgevaarlijk gewond in Gent: slachtoffer geopereerd en stabiel

In Gent is vrijdagochtend een ongeval gebeurd met een fietser en een vrachtwagen. Een tiener is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen is de jongen geopereerd en zijn toestand is stabiel.

Het gaat om een dertienjarige die met de fiets onderweg was, is vernomen bij de Gentse politie. De tiener werd rond 8 uur aangereden door een vrachtwagen aan het kruispunt van de Brusselsepoortstraat en de Keizervest.

Daar moeten fietsers het verkeer kruisen dat de R40 op wil. Het is op zo’n kruising dat het ongeval gebeurde. Het kind is volgens de eerste informatie ernstig gewond: de tiener is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De Gentse Fietsersbond spreekt over een dodehoekongeval, maar de omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Het is ook nog niet duidelijk of de jongen alleen onderweg was of begeleid werd.

   • Forse stijging fietsdoden in 2022

Het is lang niet het eerste ongeval op het bewuste kruispunt. In 2018 belandde een andere tiener ook in het ziekenhuis door een botsing op exact hetzelfde punt, ook met een vrachtwagen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden