camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Theater

‘Stranger things’ bewerkt voor West End

De populaire Netflix-serie Stranger things krijgt een nieuw leven op de planken. Het gaat om een prequel. De ­première zal eind dit jaar te zien zijn in het theaterdistrict West End in Londen.

donderdag 2 maart 2023 om 0.00 uur

Acteurs als Millie Bobby Brown (centraal) zullen er wellicht niet bij zijn. rr

Wie per se een nieuwe portie Stranger things wil, hoeft niet te wachten tot het vijfde seizoen op Netflix ­verschijnt. Eind dit jaar gaat The first shadow, een theaterstuk gebaseerd op de serie, in première in het Londense West End. De kans dat de originele acteurs daarin te zien zullen zijn, is echter klein.

De verhaallijn van het theaterstuk speelt zich vóór de gebeurtenissen van de serie af. We schrijven 1959, in het slaperige stadje Hawkins. Daar loopt een jonge Jim Hopper rond, maar het verhaal draait vooral rond de nieuwe student Henry Creed. Wanneer hij in de stad arriveert, ontdekt hij dat een nieuwe start niet zo eenvoudig is. Het verleden blijft hem achtervolgen.

Kate Treffy, die ook meeschrijft aan de scenario’s van de serie, pende de voorstelling neer. Die brengt je terug naar het begin van het Stranger things-verhaal en ‘bevat mogelijk de sleutel tot het einde’, klinkt het mysterieus. Netflix treedt aan als producent. Wie een ticket wil, kan zich al online registreren – pas later komt er meer ­informatie over de cast. (wd)

Aangeraden

Niet te missen