camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

auto

Inschrijving wagens steeg met 23,9 procent

donderdag 2 maart 2023 om 3.25 uur

De autosector herstelt zich. frank Muller

De inschrijvingen voor een auto ­zaten in februari sterk in de lift. Daarmee lijkt de onzekerheid van de coronajaren voorbij. Ook de grote tekorten aan halfgeleiders en andere componenten leidden tot enorme vertragingen in de productie. Die vertragingen zijn nu ook voorbij, waardoor er meer auto’s op de markt ­komen en ingeschreven worden. Concreet stegen de ­inschrijvingen volgens sector­organisatie Febiac in februari met 23,9 procent tot 39.883 wagens.

Niet alleen het segment van gewone auto’s deed het goed. In ­februari wipte VW opnieuw over BMW als marktleider in België. 3673 VW’s werden ingeschreven, tegenover 3650 BMW’s. Peugeot is nu het derde best verkochte merk.

Opvallend is de sterke groei van Tesla. De elektrische autobouwer stuntte de afgelopen twee maanden met sterke kortingen.

   • Prijzenslag elektrische auto’s schrikt af

Dat maakte dat het aantal ­inschrijvingen in ­februari dit jaar met 58,3 procent steeg, vergeleken met vorig jaar. Over de eerste twee maanden van het jaar is er zelfs een toename van 156,6 procent tot 1.421 wagens.

De omstreden overname door Elon Musk van Twitter – die op een bepaald moment negatief afstraalde op het merk – lijkt verteerd. Tesla, dat de Europese markt vanuit ­fabrieken in China, Berlijn en de VS bevoorraadt, kan ook sneller ­leveren dan de meeste andere automerken.  (sdc)

Aangeraden

Niet te missen