Foto: afp

8,8 ton cocaïne met bestemming België in beslag genomen in Ecuador

De Ecuadoraanse politie heeft zondag in de haven van Guayaquil circa 8,8 ton cocaïne in beslag genomen die verstopt zat in een container met bananen met bestemming België. Het nieuws komt er net tijdens een werkbezoek van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden aan Ecuador en Colombia.

‘Een recordvangst voor 2023 van meer dan acht ton cocaïne’, schreef politiecommandant Fausto Salinas op zijn Twitter-account. ‘We hebben de (internationale verkoop van) 90 miljoen doses verhinderd, goed voor een waarde van 330 miljoen dollar.’

Het nieuws komt er tijdens een bezoek van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson aan Colombia en Ecuador. Het gezamenlijke bezoek heeft als doel de samenwerking tussen België, de Europese Unie en de twee Zuid-Amerikaanse landen te versterken in de strijd tegen de drugshandel.

Verlinden en Johansson zullen onder meer een bezoek brengen aan de haven van Guayaquil in Ecuador. De minister zal ook een samenwerkingsprotocol met Ecuador ondertekenen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit.

Commissaris Johansson zal op haar beurt aankondigen dat de Europese Unie een proefproject zal lanceren met de twee Zuid-Amerikaanse landen op het vlak van politiesamenwerking en informatie-uitwisseling.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden