camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

verloning

Fietsparking betalen kan voortaan met ecocheques

maandag 27 februari 2023 om 3.25 uur

Antwerpse fietsparking.D. Kerstens

Het gebruik van ecocheques wordt uitgebreid. Vanaf 1 maart kun je de cheques gebruiken voor de aankoop van grote tweedehands elektrotoestellen (met uitzondering van hybride apparaten) en voor producten met een FSC- of PEFC-label, dat staat voor duurzaam bosbeheer. Tot nu waren die labels beperkt tot hout en ­papier, maar het toepassings­gebied wordt uitgebreid tot bamboe en natuurrubber.

Ook een parkeerplaats of abonnement op een fietsparking zal met ecocheques kunnen worden betaald. Door een parkeerplaats op een bewaakte fietsparking in bijvoorbeeld stations of stadscentra toegankelijk te maken voor ecocheques, willen de sociale partners het gebruik van de fiets aanmoedigen, eventueel in combinatie met het openbaar vervoer. De aankoop van een fiets of van een vervoer­bewijs voor het openbaar vervoer was al mogelijk met ecocheques.

De uitbreiding werd goed­gekeurd door de Nationale Arbeidsraad (NAR), het sociaal overlegorgaan van vakbonden en werkgevers. De volledige lijst van producten en diensten staat op www.myecocheques.be. (belga)

Aangeraden

Niet te missen