Foto: AFP
Voetbal

Red Flames ingeblikt door Engeland in finale Arnold Clark Cup

De Red Flames hebben de finale van de Arnold Clark Cup, een vriendschappelijk minitoernooi met vier landen, ­verloren met 6–1 van Engeland. Na ­zeges tegen WK-gangers Italië en Zuid-Korea werden ze met de ­voeten op de grond gezet door de Europese kampioen.

Tegen de Engelsen mochten verdedigende middenvelder Biesmans en aanvaller De Caigny het centraal achterin proberen door blessures bij Kees en De Neve. Geen geslaagd experiment, want de Belgen incasseerden zes doelpunten.

Na dik tien minuten sneed James makkelijk door de dubbele gordel van de Belgen. Haar voorzet vond uitblinker Kelly en die liet de 1-0 van dichtbij niet liggen. De Engelsen bleven 90 minuten lang doorgaan op dat elan. In het slot maakte Dhont nog de eerredder.

Ondanks de zware nederlaag is het toernooi wel geslaagd voor de Flames. Serneels testte verschillende jonkies zoals Detruyer en Ampoorter met succes uit en tegen sterke tegenstanders als Italië en Zuid-Korea toonden de Belgen veerkracht en trokken ze telkens een felbevochten zege over de streep. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden