Foto: ap
geweld

Minstens elf Palestijnen gedood bij Israëlische raid op Westelijke Jordaanoever

In Nabloes, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, zijn bij een raid van het Israëlische leger woensdag minstens elf Palestijnen gedood, onder wie drie burgers. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

Ook een 14-jarige jongen en een 72-jarige man overleefden de aanval niet. Zo’n 80-tal mensen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Velen onder hen hebben schotwonden, liet het ministerie in Ramallah weten.

Het Israëlische leger bevestigt dat het een operatie heeft uitgevoerd in Nabloes. Volgens het leger werden Israëlische soldaten onder vuur genomen toen ze militanten wilden arresteren die verdacht werden van het plannen van aanslagen. Er vielen geen Israëlische slachtoffers, klinkt het.

Volgens diverse berichten zouden de Israëlische soldaten bij een razzia een huis in de stad hebben omsingeld, waarna het tot opstootjes kwam met militante Palestijnen. Ooggetuigen spraken van ontploffingen en geweerschoten. Palestijnen zouden ook militaire voertuigen met stenen bekogeld hebben.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft de ‘stopzetting van de illegale Israëlische kolonisatie’ in de bezette Palestijnse gebieden geëist en tegelijk het ‘terrorisme’ veroordeeld, terwijl het geweld op de Westelijke Jordaanoever oplaait.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden