Foto: Max Dedulle

Na aanslagen in Berchem en Wilrijk nu ook schoonheidssalon in Gent geviseerd

Na aanslagen in Berchem en Wilrijk vorige week hebben onbekenden nu ook een molotovcocktail gegooid naar een schoonheidssalon in Gent. Een link tussen de incidenten wordt onderzocht. De zaak in Gent is van dezelfde keten als die in Wilrijk.

De politie kreeg rond 3.20 uur verschillende oproepen naar aanleiding van een luide knal in de Tentoonstellingslaan, in de buurt van het Zuidpark. Getuigen spraken ook van een lichtflits. Politie, brandweer, labo en Dovo (de ontmijningsdienst van het leger) kwamen ter plaatse en er werd een perimeter ingesteld.

Op de gelijkvloerse verdieping van het pand is een schoonheidssalon gevestigd en er wonen kotstudenten in de rest van het gebouw. Een voorbijganger kon het vuur blussen met een brandblusser. Er vielen geen gewonden en de schade bleef beperkt. Het glas van de voordeur van het schoonheidssalon werd vernield.

Brandversnellers

‘De precieze omstandigheden van de brand zijn nog onzeker’, zegt parketmagistraat Bernadette Baeyens. ‘Een branddeskundige onderzoekt momenteel wat er is gebeurd. Over de dader is nog niets geweten, maar het staat wel vast dat de brand is aangestoken.’ Dat laatste gebeurde volgens de eerste bevindingen met pyrotechnisch materiaal (vuurwerk) en brandversnellers. Er werden stalen genomen voor verder onderzoek.

Opvallend is dat vorige week zondag in de Krijgslaan in Wilrijk een molotovcocktail werd gesmeten naar een schoonheidssalon van dezelfde keten als die in Gent. Waarom het bedrijf wordt geviseerd is voorlopig onduidelijk. ‘Het onderzoek naar de dader of daders loopt volop. Alle pistes worden onderzocht’, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Ook in Berchem werd zondag een aanslag gepleegd tegen een pand waarin ook een schoonheidssalon gevestigd is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden