Foto: imago images / photothek

1 jaar oorlog | Hoe Poetin de Navo reanimeerde

In de derde aflevering van de podcastreeks ‘1 jaar oorlog’ kijken we naar de rol van de Navo en de Europese Unie in dit conflict. Poetin probeerde de instellingen uit elkaar spelen met zijn oorlog, maar hij bereikt het tegenovergestelde. Hoe komt het dat de westerse landen zo eensgezind aan hetzelfde zeel trekken?

 

Dominique Minten en Bart Beirlant van onze buitenlandredactie leggen in deze aflevering uit hoe deze oorlog het euroscepticisme monddood maakt en hoe de Navo weer in het centrum van de aandacht staat, twee jaar nadat president Macron haar ‘hersendood’ had verklaard.

De volledige podcastreeks kan je hier beluisteren, in de app DS Podcast of op je favoriete podcastplatform.

OVER DEZE PODCAST
De oorlog in Oekraïne is een jaar bezig. Het is een oorlog die we nooit hadden verwacht, maar tegelijk ook al jaren zagen aankomen. Hoe is het zo ver kunnen komen? Wat hebben we het afgelopen jaar geleerd? Hoe heeft de oorlog de wereld veranderd? En wat volgt er nog? Luister naar de podcastreeks ‘1 jaar oorlog’ om het conflict in Oekraïne beter te begrijpen.

VOLG 1 JAAR OORLOG OP:

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?
podcast@standaard.be

CREDITS
Journalisten Dominique Minten en Bart Beirlant | Presentatie, redactie en eindredactie Alexander Lippeveld | Audioproductie Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert en Niels De Keukelaere | Chef podcast Bart Dobbelaere

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden