Foto: bfm

Hoboken en Mechelen opnieuw opgeschrikt door vermoedelijk drugsgeweld

In Hoboken is woensdagnacht brand gesticht aan een frituur. In Mechelen werd een molotovcocktail naar een woning gegooid.

Afgelopen nacht werd brand gesticht in een frituur in het Antwerpse district Hoboken. Omwonenden van frituur Delux op de hoek van de Kioskplaats en de Elststraat hoorden woensdagnacht even voor 3.00 uur een knal waarna brand ontstond aan de voordeur van de horecazaak. De brandweer kwam ter plekke en kon het vuur snel blussen. De voordeur van het handelspand raakte zwaar beschadigd. De politie, het labo en ontmijningsdienst Dovo onderzochten ter plaatse hoe de brand gesticht werd. Het parket vermoedt dat een bidon met benzine voor de frituur werd geplaatst en vervolgens tot ontploffing gebracht.

Er bestaat een groot vermoeden dat de explosie en brandstichting opnieuw gelinkt zijn aan het drugsmilieu. Een van de drie eigenaars van frituur Delux is de 42-jarige M.K., een bekende in het milieu die tot de entourage van de tot acht jaar cel veroordeelde drugsbaas Abdelilah ‘Black’ E.M. gerekend wordt.

M.K. zou zelf al geruime tijd in het buitenland verblijven. In mei 2018 werd een frituur in Deurne, waar K. toen zaakvoerder was, doorzeefd met kogels.

   • Bewakingsagent mogelijk mikpunt van schietincident in Hoboken

Een maand geleden vond ook al een aanslag plaats op de Kioskplaats. Toen werd een woning onder vuur genomen. Een week later was er een ontploffing in de hal van een appartementsgebouw.

Brandbom in Mechelen

In Mechelen is donderdagochtend een aanslag gepleegd met een brandbom in de Bethaniënstraat. ‘We werden wakker van luide knallen. We dachten eerst aan een gasontploffing, tot we de vlammen zagen’, zegt een buurtbewoner aan Gazet van Antwerpen.

Hoboken en Mechelen opnieuw opgeschrikt door vermoedelijk drugsgeweld
Schade na een molotovcocktail in Mechelen. Foto: rr

Van de geviseerde woning liep de voordeur schade op, bij de buren een stuk van de gevel en een fiets. Ook een geparkeerde auto raakte beschadigd. Een camera in de buurt heeft de aanslag naar verluidt gefilmd. Daarop is een jongeman te zien die een fles naar de woning gooit, een paar stappen achteruit stapt en de ontploffing vanop een afstand filmt.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd om een onderzoek in te stellen naar de feiten. Er wordt nagegaan of er een verband is met het drugsmilieu. ‘We nemen deze zaak zeer ernstig’, klinkt het.

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er een link zou zijn met de aanslag van afgelopen nacht in Hoboken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden