Foto: Rob Engelaar

Antwerpse advocaat opgepakt in Sky ECC-zaak

Een Antwerpse strafpleiter is opgepakt in het witwasluik van een drugsonderzoek. Zijn kantoor werd maandag doorzocht. Het parket van Antwerpen bevestigt dat de man verhoord werd. Hij werd door de onderzoeksrechter dinsdagavond vrijgelaten onder voorwaarden.

Volgens onze informatie is het de kraak van de versleutelde berichtendienst Sky ECC die mogelijk bezwarende elementen tegen de advocaat opleverde.

Sky ECC werd jarenlang door criminelen als niet te kraken beschouwd. Maar twee jaar geleden slaagde de federale politie daar wel in. Dat veroorzaakte een storm in de misdaadwereld en in het bijzonder die van de grootschalige drugssmokkel.

Naast criminelen werden verschillende politiemensen, douaniers, bedienden en havenarbeiders betrapt op het tegen betaling hand- en spandiensten leveren aan de drugsmaffia.

Het is de derde Antwerpse advocaat die in opspraak komt in de Sky ECC-zaak nadat eerder al advocaten Sahil M. en Jawad H. aangehouden werden. De twee, oud-assistenten van advocaat Pol Vandemeulebroucke, zijn ondertussen advocaat af. Vandemeulebroucke zelf is ook geen advocaat meer, nadat hij eerder al werd veroordeeld, los van de Sky ECC-zaak.

De pleiter die nu in opspraak komt, treedt op in verschillende zaken van grootscheepse cocaïnesmokkel via de Antwerpse haven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden