Foto: EPA-EFE

Louis Vuitton strikt Pharrell Williams als opvolger van Virgil Abloh

Het luxemerk Louis Vuitton gaat in zee met Pharrell Williams. De muzikant, die ook furore maakt als stijlicoon, wordt artistiek directeur van de mannencollectie. Hij zal Virgil Abloh opvolgen, die in 2021 overleed aan kanker.

Het nieuws lekte dinsdagavond uit bij de Franse krant Le Figaro en The Wall Street Journal en werd kort nadien bevestigd door Louis Vuitton op Instagram: Pharrell Williams wordt artistiek directeur van de mannencollectie. Hij zal zijn eerste collectie al in juni voorstellen. ‘Ik ben blij om hem weer thuis te verwelkomen’, zei Pietro Beccari, de ceo van Louis Vuitton, bij de aankondiging. In 2004 en 2008 werkten beide partijen al samen.

Met Abloh, die architect was van opleiding, heeft Williams gemeen dat ze zijinstromers zijn in de ­modesector. Als één helft van het producersduo The Neptunes was Williams een van de meest gegeerde songschrijvers van de vroege ­jaren 2000. Ze leverden hits aan ­onder anderen Britney Spears en Jay-Z. Eigen werk brachten The Neptunes uit met hun band N.E.R.D. Maar Williams viel ook op met zijn feilloos gevoel voor stijl. Het mannenblad Esquire riep hem in 2005 al uit tot ‘best geklede man ter wereld’.

Met de aanstelling van Williams aan het hoofd van de mannen­afdeling gaat Louis Vuitton voort op het elan van Abloh. Williams en Abloh waren bevriend en bewonderaars van elkaars werk. Beiden hebben een voorliefde voor streetwear en waren tijdens hun jeugd fervente skateboarders.

‘Visionair’

Louis Vuitton noemt Williams bij zijn aanstelling een ‘visionair’, die creatief bruggen slaat tussen muziek, kunst en mode. ‘De manier waarop hij grenzen doorbreekt in de verschillende werelden die hij verkent, sluit aan bij de status van Louis Vuitton als cultureel huis en versterkt de waarden van innovatie, pioniersgeest en ondernemerschap’, klinkt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden