Peter Renkens, frontman van de Confetti’s, overleden

Peter Renkens, de frontman van de Belgische new beat-groep Confetti’s, is overleden. Dat bevestigt zijn voormalige producer Serge Ramaekers op Instagram.

Renkens was de frontman van de Confetti’s, de new beat-groep die eind jaren ‘80 en begin jaren ‘90 op succes kon rekenen. Ze zijn onder meer bekend van het nummer The Sound of C.

Peter Renkens was eind jaren 80 een ober in Confetti’s, een discotheek in Brasschaat, toen ‘The sound of c’ onverwacht een hit werd. Het toegankelijke new beat-nummer was oorspronkelijk bedacht door producers Serge Ramaekers en Dominic Sas als reclamestunt voor de dancing, maar verspreidde zich via België en Frankrijk over de rest van Europa. In allerijl moesten de producers een groep samenstellen om hun hit een gezicht te geven.

Renkens werd gesommeerd als frontman. In de discotheek was hij al een opvallende verschijning omwille van zijn gekke bekken en beweeglijke, lange gestalte. In zijn kenmerkende militaire plunje en geflankeerd door vier danseressen, die eveneens gescout werden in de discotheek, schuimde hij de Europese podia af met nummers als ‘C in China’ en ‘C-day’. In 1992 gaf Confetti’s er na vier jaar de brui aan.

De groep maakte in 2009 een doorstart onder naam The Confetti’s en met een nieuwe bezetting. Renkens verkoos een leven in de anonimiteit, maar het was bekend dat hij kampte met psychische problemen. Hij overleed op 55-jarige leeftijd. Over de doodsoorzaak is niets bekend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden