Foto: ap

Drie doden na schietpartij op universiteitscampus Michigan, schutter omgekomen

Bij een schietpartij op de campus van de Amerikaanse Michigan State University zijn maandagavond (lokale tijd) zeker drie doden gevallen en vijf personen gewond geraakt. Een verdachte heeft volgens de politie op twee plekken op de campus geschoten en ging er te voet vandoor. Hij heeft zichzelf daarna om het leven gebracht, meldt de politie.

Studenten van de universiteit in East Lansing (Michigan) werden opgeroepen binnen te blijven. Met de dood van de verdachte is de bedreiging ook voorbij, meldt de politie. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt en ook zijn motief is niet duidelijk.

De universiteit meldde eerder dat de campus de komende 48 uur gesloten blijft en alle activiteiten zijn geannuleerd. De gewonden zijn naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Tijdens de zoekactie heeft de plaatselijke politie heeft foto’s van de man verspreid. ‘Deze repetitieve terreur kan niet doorgaan’, twitterde de Jocelyn Benson, staatssecretaris van Michigan in reactie op de schietpartij. ‘We moeten samenwerken en alles doen wat nodig is om onze kinderen en gemeenschappen te beschermen tegen wapengeweld.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden